Online Users

Αρχική>Ευρωπαϊκά Προγράμματα

ΕΥΡΩΠΑΪΚA ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤA LEONARDO DA VINCI

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ

Ανακοινώθηκαν επίσημα από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) τα εγκριθέντα σχέδια κινητικότητας του τομεακού προγράμματος Leonardo da Vinci 2009.
Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το ΙΕΚ Θεσσαλονίκη 2, καθώς έχουν εγκριθεί δύο προγράμματατα κινητικότητας καταρτιζομένων του. Συγκεκριμένα, το πρώτο πρόγραμμα έχει θέμα «Συνεδριακός και Εκθεσιακός Τουρισμός» , αφορά 15 καταρτιζόμενους/ες της ειδικότητας Ειδικός Τουριστικού Γραφείου με διάρκεια 3 εβδομάδες και χώρα προορισμού την Ισπανία. Το δεύτερο πρόγραμμα έχει θέμα «Ολιστική Αισθητική: Εναλλακτικές/Συμπληρωματικές Θεραπείες» της ειδικότητας Ειδικός Αισθητικής με διάρκεια 3 εβδομάδες και χώρα προορισμού την Ιταλία. Τα σχέδια θα υλοποιηθούν κατά το έτος κατάρτισης 2009-2010.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 2008-2009


«ΥΦΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΜΕΝΑ ΥΛΙΚΑ
»

Το σχέδιο «Υφάσματα από ανακυκλωμένα και οργανικά υλικά» με κωδικό 2008-01- GR 01- LEO 01-00455 π ραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος Κινητικότητας Leonardo da Vinci για άτομα σε αρχική επαγγελματική κατάρτιση και χρηματοδοτήθηκε κατά 75% από την κοινοτική επιδότηση του LdV και κατά 25% από τον ΟΕΕΚ. Σ' αυτό πήραν μέρος 20 καταρτιζόμενες του τμήματος «Ειδικός Ενδυματολογίας και σχεδίασης Μόδας» του ΙΕΚ Θεσσαλονίκη 2 . Τις σπουδάστριες συνόδευσαν η εκπαιδεύτρια, κα. Κυριακοπούλου Ολυμπία και η διοικητικός υπάλληλος του ΙΕΚ, κα. Στεφανίδου Μαρίνα. Την προετοιμασία, διαχείριση και υλοποίηση του προγράμματος ανέλαβε το τμήμα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων σε συνεργασία με τη διευθύντρια του ΙΕΚ, κα. Μπιτζίδου Παγώνα.
Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε στη Λειψία της Γερμανίας με εταίρο την εταιρεία VITALIS GmbH για 3 εβδομάδες, από τις 23/2/2009 έως τις 15/3/2009.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη Γερμανία, οι δικαιούχοι έκαναν καθημερινή πρακτική άσκηση στο τμήμα ενδυματολογίας στο Κέντρο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης “ ZAW Zentrum fur Aus - und Weiterbildung ” στη Λειψία . Στο άρτια εξοπλισμένο εργαστήριο είχαν την ευκαιρία να εξασκηθούν σε βασικές τεχνικές δημιουργίας ρούχων από ανακυκλωμένα υφάσματα, να σχεδιάσουν και να ράψουν δικές τους δημιουργίες. Τα εργαστήρια μπατίκ και επεξεργασίας μαλλιού για την κατασκευή ρούχων και αξεσουάρ τους εφοδίασαν με νέες γνώσεις και τεχνικές στον τομέα του χειροποίητου ενδύματος.
Πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στο θεατρικό εργαστήρι της όπερας της Λειψίας,στο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης “Bernd-Blindow” ,στην παγκόσμιας εμβέλειας εταιρεία σχεδιασμού ενδύματος “Spreadshirt''στη Λειψία, η οποία ασχολείται με την σχεδιασμό τυπωμάτων σε ρούχα , στο κέντρο μόδας και εκθετήριο έτοιμων ενδυμάτων “Mitteldeutsches Modecenter” στο Schkeuditz και στο παραδοσιακό εργαστήριο κλωστοϋφαντουργίας «Τ extil - und Gobelinmanufaktur », το οποίο συνεργάζεται με το College of Art and Design at Castle Giebichenstein στη Halle.
Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων ενημερώθηκαν για την παραγωγή υφασμάτων με διαφορετικές τεχνικές και για τις δυνατότητες εκπαίδευσης στον τομέα παραγωγής υφασμάτων και σχεδίου μόδας στη Γερμανία.

 


«ΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ: EΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΔΕΡΜΑΤΙΚΩΝ ΑΤΕΛΕΙΩΝ»


Το σχέδιο «Καλυπτικό μακιγιάζ: Eφαρμογή καλλυντικών για την κάλυψη δερματικών ατελειών» με κωδικό 2008-01- GR 01- LEO 01-00452 πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος Κινητικότητας Leonardo da Vinci για άτομα σε αρχική επαγγελματική κατάρτιση και χρηματοδοτήθηκε κατά 75% από την κοινοτική επιδότηση του LdV και κατά 25% από τον ΟΕΕΚ. Σ' αυτό πήραν μέρος 20 καταρτιζόμενες των τμημάτων «Επαγγελματικό Μακιγιάζ» και «Ειδικός Εφαρμογών Αισθητικής» του ΙΕΚ Θεσσαλονίκη 2 . Τις σπουδάστριες συνόδευσαν η εκπαιδεύτρια, κα. Κουτσιμανή Κωνσταντίνα-Αφροδίτη και η διοικητικός υπάλληλος του ΙΕΚ, κα. Γκαλτανίδου Κωνσταντίνα. Την προετοιμασία, διαχείριση και υλοποίηση του προγράμματος ανέλαβε το τμήμα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων σε συνεργασία με τη διευθύντρια του ΙΕΚ , κα. Μπιτζίδου Παγώνα.
Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε στη Λειψία της Γερμανίας με εταίρο την VITALIS GmbH για 3 εβδομάδες, από τις 14/1/2009 έως τις 3/2/2009. H εταιρεία Vitalis είναι μία ιδιωτική εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο της εκπαίδευσης, επιμόρφωσης, απασχόλησης και ανάπτυξης από το 1997 και είναι μέλος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Λειψίας για τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη Γερμανία, οι δικαιούχοι παρακολούθησαν επιτυχώς μια σειρά μαθημάτων κατάρτισης και πρακτικής άσκησης στο Καλυπτικό Μακιγιάζ.
Οι συμμετέχουσες απέκτησαν νέες γνώσεις και επαγγελματικές δεξιότητες στο καλυπτικό μακιγιάζ και εξοικειώθηκαν με τις εργασιακές συνήθειες και το περιβάλλον μιας άλλης ευρωπαϊκής χώρας . Η εμπειρία αυτή θα συμβάλλει μελλοντικά στην επαγγελματική τους εξέλιξη και στην ευκολότερη ενσωμάτωσή τους στην Ευρωπαϊκή αγορά εργασίας.
Επίσης, οι καταρτιζόμενες ήρθαν σε επαφή με τη γερμανική κουλτούρα μέσα από την ξενάγησή τους στη Λειψία και τις επισκέψεις τους στη Δρέσδη και το Βερολίνο. Ενδιαφέρουσες ήταν οι δραστηριότητες που οργανώ θηκαν από την ομάδα VITALIS , όπως οι επισκέψεις τους σε μουσεία , στο ζωολογικό κήπο και στην όπερα της Λειψίας.

 


«ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ»

Το Ι.Ε.Κ. Θεσσαλονίκη 2 υλοποίησε το πρόγραμμα Leonardo da Vinci με τίτλο «Υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους Αισθητικής» , στη Λεμεσό της Κύπρου από τις 24-5-2008 μέχρι τις 13-6-2008 με φορέα υποδοχής την εταιρεία "Research and Consultancy Institute (RCI)". Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 20 καταρτιζόμενες από το τμήμα «Ειδικός Εφαρμογών Αισθητικής».

 

Υπεύθυνες Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων:

  • Στεφανίδου Μαρίνα
  • Τρέμου Αικατερίνη
  • Φάκου Μαρία
  • Χιονίδου Ειρήνη